Inger Anitas biff av rein

Jeg mener man kan bruke det meste av rein til steking av biffer, som f.eks indre- eller ytre file, diverse deler av steika f.eks plommen, flatbiffen eller mørbrand, stykker fra nakken og bogen.

Det må være hele stykker som skal periode-stekes, for så å skjæres i skiver før servering.

Biffen krydres med salt og pepper for så å brunes på sterk varme i usaltet smør blandet med olivenolje. Pass på at dette ikke brenner seg.

Legg så kjøttet på stekeplate og la det hvile i ca. 5 min. Forvarm stekeovnen til 225 grader. Sett så kjøttet i ovnen i ca 3.minutter, ta det ut og la det hvile i 3-4- minutter. Gjenta det samme en gang til. La så kjøttet hvile et par minutter før du skjærer fileten i skiver. Kjøttet skal da ha en jevn rosa farge og smaker noe aldeles nyyyydelig.

Tilbehør kan være en kremsaus, der man steker sjalottløk på svak varme,  for så å ha i fløte, salt og pepper. Løken kokes til den blir mør. Tilslutt kan man ha i fersk sopp, f. eks aromasopp, fersk spinat og hele tyttebær.

Potet kan også tilberedes som f. eks hjemmelaget potetstappe. Kok omlag 10-12 skrelte poteter. Mos eller knø potetene, ha i 1 pk kremfløte som varmes opp. Krydres med salt, pepper og litt muskat for dem som måtte like det.Publisert:
Oppdatert:
Publisert av:
E-post:
19.09.2005
03.02.2006
Webmaster
e-poasta@mihkku.com